Наръчник за домашни кордиали

DIAGEO Bar AcademyОт по-бързо обслужване до по-малко отпадъци и създаване на по-комплексни напитки – кордиалите играят важна роля зад бара. Нека разгледаме четири от най-популярните вкусове сред домашните кордиали и рецептите, които може лично да опитате.

CALIFORNIA DREAMING

Highball напитките трябва да са леки и изпълнени с вкус. Особено на места, където климатът е по-горещ, можете истински да подчертаете вкуса на уискито с един внимателно направен кордиал. Газираният студен чай от праскова е идеален пример. Създаден от прясно сварен чай, сироп от калифорнийска праскова, сода и мента – лесен за направа, с безброй безпогрешни рецепти за приложение. В комбинация с Johnnie Walker Black Label носи сладък и опушен дует, който трудно ще ви омръзне. Опитайте го сами с тази рецепта за Johnnie & Peach.

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS

Кордиал

Лимонът крие толкова много възможности и всяка от тях е преживяване за небцето. На пръв поглед лимонаденият кордиал не е нищо особено, но с южно-американски туист, нещата стават по-комплексни и вълнуващи.

Направен основно с лайм, лимон и сок от ананас, този кордиал носи тропическите нотки на континента и естествено крие и нотка чили. Когато се събере с Johnnie Walker Black Label, цитрусовият кордиал покорява пламъка на уискито по най-освежаващия начин. Вижте нашата сесия с Макс Венинг и Марк Мориарти, които споделят този коктейл и своите съвети как да го сервирате.

ASIAN FUSION

Изтокът и Западът се събират, когато добавите сладък кордиал от зелен чай към опушеното Johnnie Walker уиски. Когато приготвяте този кордиал е важно да балансирате киселинността на чая, затова е добре да изберете студено кафе вместо горещо и да го завършите с малко захар. Johnnie & Green Tea е наситена и пламенна комбинация, която затопля душата.

FLORAL SENSATION

Свеж, ароматен и флорален, кордиалът от бъз идеално приляга на Highball коктейли и създава облак от аромати, когато е комбиниран с Johnnie Walker Black Label и сода. При тази съставка сезонността е от значение, затова обърнете внимание кога е в сезон във вашия край. Прави се бързо и лесно с цветовете на бъз, кора от лимон и портокал и вряла вода. Когато се охлади, добавяте захар и лимонена киселина. Кордиал от бъз и Johnnie Walker Black Label с малко сода правят перфектното Highball трио – Johnnie & Elderflower.

Опитайте го сами с тази лесна рецепта!

ELDERFLOWER CORDIALКордиал

1. Поставете измитите цветове от бъз (х25) в голяма купа с кора от лимон (х3) и кора от портокал (х1).

2. Сварете вода (1.5 l) и добавете в купата. Покрийте и оставете през нощта.

3. Прецедете с марля в тенджера.

4. Добавете захар (1 кг.), сок от лимон (100 ml), сок от портокал (50 ml) и лимонена киселина (1 ч.л.).

5. Загрейте леко и постепенно, за да се разтвори захарта. Оставете да ври 3-4 мин.

6. Бутилирайте.

Създаването на кордиали е истинско изкуство и когато ги използвате с питиета като Johnnie Walker Black Label не само създавате печеливши комбинации, но и правите напитките по-достъпни за клиентите. Добавянето на кордиали към напитки като Highball дава на барманите контрол върху количеството алкохол в напитката. С тенденцията към по-ниско алкохолни питиета търсенето на вълнуващи и иновативни домашни кордиали е огромно.