Heightended Highballs: Garnish Game Strong

DIAGEO Bar Academy

На външен вид коктейлът може да изглежда „просто“ съчетание от две съставки, но всъщност това е един нов свят, който оживява, когато е поднесен правилно – във висока, леденостудена чаша с впечатляваща декорация, която добавя плътност и жизненост на напитката. Амбасадорът на World Class Джема Дъф дава базови съвети как да декорирате коктейлите си и да събирате погледи (и поръчки).

Изборът на правилната и съвременна декорация за вашия коктейл е също толкова

важна за вашите клиенти, колкото и самата напитка. Модерният барман отдавна е разбрал, че един лимонов резен с костилка, окачен на ръба на чашата може да

опропасти цялата добре свършена работа в чашата. В днешния бар свят можем да

стигнем много далеч, като използваме последните технологии и техники от кухнята. Така допълваме вкуса и аромата, като в същото време допринасяме за удоволствието към клиентите по устойчив начин.

Направи доброто още по-добро

Във време, когато става все по-важно да се поддържат ниски цени и да използваме устойчиви методи, използвайте тази възможност, за да бъдете находчиви и креативни при планирането на вашите декорации. Например, декорациите могат да бъдат направени от остатъчните материали, използвайки най-новите технологии в бара, например центрофуги и киселини, за да създадете вкусни добавки към напитките. Или – мислете извън кутията с продукти като месото на кокосовия орех или емулгиращи киселини, за да създадете вкусна декорация в алтернативен стил. А за още по-добри резултати можете да се кооперирате с
главния готвач (ако имате такъв в заведението) и да използвате останали от готвенето хранителни продукти, които могат да послужат за украса.

Всички гледат вашата декорация

Без декорация коктейлът може да остане „недоразбран“

и да мине в графата на „прост“

скоч и сода. В същото време, с внимателно избрана декорация, охладена чаша и безупречен детайл, напитката изведнъж ще се превърне във вкусен коктейл, който заслужава хиляди лайкове в социалните мрежи и който ще остави приятен послевкус във вашите гости.
Клиентите имат очакване от коктейлите си не просто да им донесат вкусова наслада, а и визуално и ароматно преживяване. Например, отличителният Johnnie Walker Red Label с мандаринова сода – без декорация би изглеждал съвсем обикновено и не би влязъл в полезрението на клиентите ви, но в комбинация с подправен мандаринов резен се превръща във визуално преживяване и придава много по-голяма стойност на питието.

Дехидратация и наслада

Ако избирате плодове за акомпанимент на вашия коктейл, помислете за локални и сезонни такива. Те се намират по-лесно и често са по-евтини. Плодът трябва да допълва вкусовете на газираната напитка, която сте избрали и да придава киселинност към баланса на коктейла. Добри опции са пресните ябълки, круши, грозде, грейпфрут и смокини.
За да ограничите отпадъците и да се позиционирате като устойчиво ориентиран бар, използвайте уреди за дехидратация, за да сте сигурни, че вашите декорации ще издържат по-дълго и ще намалят отпадъка. Дехидрататорът за храни е малък кухненски уред, използван за сушене или дехидратиране на храни. Използва вграден вентилатор и много топлина, за да намали водното съдържание в плодовете. Можете да нарежете плодовете на кръгчета и да ги дехидратирате за 24 часа, за да имате украса под ръка. Помислете за добавяне на подправки към прясно нарязаната ябълка преди да я дехидратирате, за да направите преживяването за вашите клиенти цялостно.

Атомайзери и масла

Използването на етерични масла и атомайзери като добавка за вашите коктейли може да добави усещане за театралност и аромат, който да обостри сетивата на гостите ви. Етеричните масла представляват екстракти от растения или плодове и са пречистени, за да придадат чист и разграничаващ се вкус към питието Ви. Това е перфектният начин да намалите отпадъка и да си гарантирате локални, сезонни плодове, които да се използват за максимална добавена стойност. Ако използвате сода и прясно изцеден сок от портокал във вашия коктейл, запазете корите, за да добавите етерично масло, което да атомизирате върху поднесения коктейл пред очите на клиента. Това добавя свежа цитрусова ароматна бомба за вашия гост, която е перфектна добавка към вкуса на първата глътка.

Johnnie и Хрупкава Ябълка

50 мл Johnnie Walker Black Label
50 мл бистър ябълков сок
Сода за доливане
Дехидратиран резен ябълка*
Алкохолно съдържание в г: 15.8 г

Метод:

 1. Налейте 50 мл of Johnnie Walker Black Label във висока чаша
 2. Добавете 50 мл бистър ябълков сок
 3. Долейте със сода, разбъркайте и украсете с дехидратирани резени ябълка за обогатяващ финал.

*Метод за гарниране:

 1.  Нарежете ябълката на резени
 2. Подредете ги върху тавичката на дехидрататора
 3. Поръсете резените с канела
 4. Сложете в дехидрататора за около 5 часа или следвайте инструкциите на вашата машина
 5. Съхранявайте дехидратираните ябълкови резени в кутия около 6 месеца.

Преговор

 • Бъдете устойчиви и използвайте остатъци от готвенето за декорация
 • Добавете декорация за да повишите преживяването на гостите ви и reach-а ви в социалните медии
 • Където е възможно, избирайте декорация, която е локална и сезонна
 • Дехидратирайте съставките, за да увеличите живота им и да редуцирате боклука
 • Добавете драма и аромат към вашите коктейли с етерични масла и атомайзери