Производството на Grolsch започва през далечната 1615 година, в холандския град Грол. Повече от 400 години те се придържат към старите методи на производство, които определят характера на бирата.
За разлика от традиционната едноетапна инфузия, майсторите пивовари на Grolsch прилагат двойно варене. Този процес включва допълнителна стъпка на „отваряне“, която отделя и обработва част от кашата отделно, преди да я върне в съда за каша. Това създава двустепенен процес на пасиране, който дава на бирата по-голяма плътност и наситен вкус.
Grolsch използва двоен хмел – веджъж за вкусовите качества и още веднъж за уникалния си аромат. Тази комбинация създава неповторимата и първокласна пилзнер бира.
В съдържанието на Grolsch няма изкуствени добавки, а само натурални съставки – два вида ечемик, двоен хмел и вода от едно и също място от 1615 година насам.
Сортовете хмел, използвани в Grolsch, включват Hallertau, Emerald и Magnum. Тези хмелове се комбинират с блед и специално подбран холандски ароматен малц, което придава на бирата комплексен аромат и плътен вкус.