Don Julio е премиум марка текила, основана през 1942 г. от Дон Хулио Гонсалес в областта Халиско, Мексико. Създаването на марката започва, когато Дон Хулио стартира собствена дестилерия с цел да създаде текила с по-високо качество. Той променя традиционните методи на производство, като засажда агаве с повече пространство между растенията, което води до по-добро узряване и по-висококачествен продукт. Освен това той използва по-ниски и по-широки бутилки, за да могат хората да виждат и да взаимодействат по-добре с напитката, когато е на масата.
Don Julio използва 100% синьо агаве, което се отглежда и бере ръчно. Текилата преминава през бавен процес на приготвяне и ферментация, а след това отлежава в дъбови бъчви за различни периоди от време, в зависимост от вида на текилата – Blanco, Reposado, Añejo и 1942. Вкусът на Don Julio е известен с баланса между агавето, ваниловите нотки, подправките и карамела, което я прави предпочитана както за коктейли, така и за консумация в чист вид.
Днес Don Julio е символ на лукс и качество в света на текилата и е сред водещите марки в този сегмент. Продуктите са високо оценени както заради майсторството на производство, така и заради елегантния и комплексен вкус, който съчетава традиция и новаторство.