Много неща правят Jose Cuervo уникалna. От вековни процеси, предавани през поколенията, до богатата вулканична почва, от която расте нашето синьо агаве. Прекарахме 250 години в създаването на най-добрата текила в света.
Повече от 250 години Хосе Куерво прави текила от най-големите стопанства от агаве в света. Пътуването започва в полетата на полите на вулкана Текила. След седем години на зреене, растенията от агаве се събират и сърцевините им, или „пиняс“, се изпращат в дестилерията La Rojeña. Там те се пекат, смилат и натрошават. Полученият екстракт се поставя в резервоари за ферментация. Накрая се дестилира и отлежава до съвършенство в препечени бъчви.
ose Cuervo Especial Gold е златна „ховен“ (млада) текила, приготвена от блендирането на отлежали и по-млади текили. Двойно дестилирана и изключително мека, това е най-продаваната текила в света.
Истинска сребърна текила, събрала над 200 години история във всяка капка, Jose Cuervo Especial Silver е въплъщението на мекия вкус. Мастър дистилърите в дестилерията „Ла Рохеня“ са създали този уникален и изкусно балансиран бленд така, че да подчертаят вкусовите нотки на агаве, карамел и свежи билки.