Компанията BABATZIM е основана през 1875 г. в Константинопол (днешен Истанбул) с основна дейност производство на вино и гроздови дестилати. От 1932 г. компанията се мести в Гърция с фокус върху производство и продажба на узо, бренди и ликьори.
През 1980 е построена винарна и бутилираща фабрика в Анхиалос до Солун, а през 1987 е построена и дестилерия за узо и ципуро.
Анестис Бабадзимопулос (внук на основателя на компанията), собственик и управител на компанията създава собствени анасонови насаждения в различни части на северна Гърция – това е една от тайните за превъзходен вкус и аромат на узо Бабадзим.
И до днес дестилация се извършва в традиционни малки медни казани, като анасонът участва в процеса на дестилацията.
В Узо Бабадзим се влага два пъти повече дестилат от стандартното, което прави узото по-чисто, по-ароматно и с превъзходно качество. Висококачествените суровини придават превъзходни, деликатни аромати и продължителен и незабравим послевкус. Висококачествен алкохол резултат от двойна дестилация.
Името „Бабадзим“ има значение на кръстник, наставник.