Невероятно отличие за Bessa Valley – „Най-добра винарна на годината 2023“ на London Wine Competition 2023.

 

Невероятно отличие за Bessa Valley – „Най-добра винарна на годината 2023“ на London Wine Competition 2023.

Резултатите от London Wine Competition* 2023 са вече факт. Това е конкурс, в който се оценяват вина за крайните потребители. Три са основните критерии: качество, стойност и опаковка. За да бъдат носители на медал, вината трябва да се класират и по трите показателя, като с най-голяма тежест е този за качество.

В тазгодишния конкурс бяха представени 1300 вина от над 32 държави.

Българската изба Bessa Valley получи най-високата средна стойност за вината си сред всички винарни, представили се на конкурса в Лондон. Всички вина на избата отбелязват 90 или повече точки, което я прави и винарна на годината. Основната заслуга за наградата е на Enira Reserva 2017. Сред получените изключителни вина от цял свят, Енира Резерва се е откроила с отличителния си аромат, вкус и комплексност. Съдиите са били впечатлени от уникалния вкусов профил, баланса и цялостното качеството на виното.

 

*London Wine Competition е международен конкурс за вино, организиран от Beverage Trade Network. Журито на състезанието се състои от сомелиери, винени управите в някои от най-добрите ресторанти в Лондон, баери в големи търговски вериги и независими търговци.

www.londonwinecompetition.com