Открий света на Johnnie Walker коктейлите

Вече 200 години Ходещият Човек обикаля света и носи насладата на качествено уиски, а в последните години също се присъединява към коктейлния тренд – от участие във фестивали с поп-ъп барове до престижни световни състезания за бармани като World Class.

Джон Уилиамс, управител на глобалния бранд Johnnie Walker, каза:

“ В момента популярността на коктейлите с уиски е голяма – ясно е защо. Защото коктейлът е това, което носи свежестта на студената бира и цветността и вкуса на коктейлите във висока чаша. А за всички, които мислят, че няма да харесат коктейл с уиски, ще им кажа следното – ще бъдете приятно изненадани!

Защо ли? Защото в момента модата на уиски коктейлите е във възход и точно сега е времето Johnnie Walker да покаже безграничните си вкусови възможности! „

И наистина – коктейлите са това, което предлага на ценителите възможността не просто да се освежат, а и да проучат безкрайните необичайни комбинации, в които да намерят своя фаворит. А Световноизвестният Скоч предлага пет коктейла с невероятен вкус, които ще предизвикат сетивата: праскова, лимон, зелен чай, бъз и джинджифил. Тази селекция от рецепти не само освежава менютата в баровете, а и дава лесни идеи за приготвяне на вкусни коктейли вкъщи.

Предлагаме ви няколко рецепти за коктейли, които можете да опитате да приготвите сами вкъщи:

JOHNNIE & PEACH

Като сладка целувка – това е Johnnie & Peach, хайболът, който ще ви изкуши и ще ви поведе към търсене на сладки огнени прасковени преживявания!

 • 50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label
 • ½ водна чаша студен чай праскова
 • 1 резен лимон
 • 1 стрък свежа мащерка

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, налива се уискито и се разбърква до добро охлаждане на основата и чашата. Допълва се със студен чай праскова и се декорира с лимон и мащерка.

JOHNNIE & LEMON

Събудете сетивата си със свежестта на това цитрусово преживяване!

 • 50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label
 • ½ водна чаша газирана напитка с вкус на лайм и лимон (Sprite или 7Up)
 • 1 резен портокал

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре и се добавя уискито. Долива се с леденостудената газирана напитка и се декорира с резен портокал.

JOHNNIE & ELDERFLOWER

Флоралната експлозия от срещата на аромати ще ви изпрати право в облаците!

 • 50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label
 • 20  мл (2 с.л.) сироп от бъз (концентрат)
 • ½ чаша газирана вода
 • 1-2 връхчета свежа мента

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, налива се уискито и сиропа от бъз и се разбъркват. Долива се с леденостудената газирана напитка и се декорира с мента.

JOHNNIE & GREEN TEA

Сладост, която прегръща душата – този хайбол носи тази вътрешна топлина, която не зависи от времето навън!

 • 50 мл (5 с.л.) Johnnie Walker Red Label или Black Label
 • ½ чаша сладък студен зелен чай
 • 1-2 резена свежа краставица

Метод: Висока чаша се пълни с лед догоре, добавя се уискито и се разбърква. Долива се със

студен зелен чай и се декорира с краставица.

Изберете си Johnnie хайбол коктейл, забавлявайте се, докато го приготвяте, и се отдайте на момента, в който го консумирате с удоволствие и мярка!

За Johnnie Walker:

Johnnie Walker е номер едно шотландско уиски в света (IWSR, 2017) с фенове в над 180 държави по целия свят. Още по времето на неговия създател Джон Уокър, хората, които блендват уискитата на Johnnie Walker се стремят към перфектния вкус и качество.
Днес, многократно награждаваното уиски портфолио включва Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, AGED 18 YEARS и Blue Label. Продажбата на над 18 милиона бъчви годишно (IWSR, 2017) превръща Johnnie Walker в най-популярното шотландско уиски в света.

За Diageo

Diageo е световен лидер в областта на алкохолните напитки със забележителна колекция от първокачествен алкохол, която включва марки като Johnnie Walker, Bulleit, Smirnoff, Cîroc и Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray и Guinness.
Diageo е световна компания, чиито продукти се продават в над 180 страни по света. За повече информация посетете www.diageo.com. Посетете и глобалния ресурс за отговорна консумация www.DRINKiQ.com за информация, инициативи и споделяне на добри практики.