JOHNNIE WALKER С НОВО ЛИМИТИРАНО ИЗДАНИЕ – BLACK LABEL SHERRY FINISH

 

Johnnie Walker Black Label Sherry Finish е най-новото попълнение в семейството на Johnnie Walker.

Това е  копринен, мек скоч, вдъхновен от смелите и жизнени вкусове на емблематичния Johnnie Walker Black Label. Създаден от уискита, отлежавали поне 12 години, за да изградят жизнената основа на вкуса си и след това завършили процеса в бъчви от шери от Jerez, за да придобият меки нотки сладост.

Сладките плодови нотки и пикантност в JWBL Sherry Finish идват от дестилерии като Clynelish в Хайлендс и Cardhu в Спейсайд, млечен карамел, медена сладост и ванилия от дестилерии като Cameronbridge и Glenkinchie в Лоуленд, заедно обгърнати в опушения воал от вкусове на Caol Ila дестилерията от The Islands.

Това лимитирано издание скоч е балансиран вкус с мек шери завършек.

  • Нос: Усеща се богат аромат на сушени плодове, стафиди и смокини,
    захар-демерара и мадагаскарска ванилия с нотки на ароматизирано дърво и сладък пушек.
  • Вкус: Небцето се изпълва с дървесни вкусовете, включително дъб с аромат на стафиди, кули от червен касис и лек намек за карамфил.
  • Послевкус: финал от топъл дим и прокрадваща се сладост.

Лимитираното издание Johnnie Walker Black Label Sherry Finish е страхотно с лед или чисто, а в домашна обстановка се комбинира перфектно със сладки изкушения като тъмни плодове, ядки и шоколад.

Johnnie Walker Black Label Sherry Finish разкрива вкусовете си перфектно в касис хайбол. Едно питие, което може да приготвите вкъщи.

  • налейте Johnnie Walker Black Label Sherry Finish във висока чаша пълна с лед
  • допълнете с напитка от касис по ваш вкус
  • декорирайте със стрък мента и оставете вкусовете да се заиграят с цитрусов акцент

Ема Уокър, мастър блендерът на Johnnie Walker, споделя: „Това е уиски, вдъхновено от дръзките и жизнени вкусови пластове, с които е прочут Johnnie Walker Black Label. Добавихме към този непогрешим характер и изключителната дълбочина сладката мекота, постигната с отлежаването в шери бъчви, така че ароматите да се заиграят с цитрусови нотки. Резултатът е взрив на копринена мекота и шери.“