The Kraken – ром толкова тъмен и силен, колкото морското чудовище

The Kraken вече е тук! Какво е The Kraken – първият в света black spiced ром, с богат вкус и в отличителна викторианска бутилка.

The Kraken Black Spiced Rum носи името на морското чудовище от митологията. Легендата гласи, че чудовището потопило най-големия кораб за пренасяне на ром в света и така унищожил всички бъчви с ром – освен една, която била опръскана с мастило от морското чудовище. Ние не можем да твърдим, че така се е получим този страхотен ром, но можем да твърдим, че също като името си ромът е тъмен, силен и мистериозен.

Бутилката е в класически викториански стил с две „ушички“, които по време на корабоплаване са служили за закачане на бутилките за стените и тавана, за да не се чупят. Етикетът изобразява създанието от митологията, което наподобява една голяма сепия. Течността е черна и наподобява цвета на мастило или меласа. При помирисване се усещат основно нотки на канела, шоколад и кафе. При отпиване се усеща сладка меласа с много ванилия и нотка джинджифил. Долавят се  още канелата, карамфила и шоколада. Послевкусът е затоплящ, със спомен за сладък дъб и ванилия и леки пиперливи нотки.

The Kraken ром е универсална напитка, която може да се консумира по различни начини и за различни поводи. Целогодишно може да консумирате този ром чист, на шотове, с чай, в коктейли или в класическата комбинация Kraken & Coke. Комбинациите и възможностите са много.

Приканваме ви да се осмелите да опитате The Kraken Black Spiced Rum… само ако ви стиска.