За дръзките и непокорни ирландското едномалцово уиски The Sexton е вече в България

The-Sexton-Irish-Whiskey

The Sexton е вдъхновено от дългата уиски традиция, която владее северните брегове на Ирландия и е направено за тези, които сами избират своя път във всеки един момент.

Новото 100% едномалцово ирландско уиски се появява на пазара в наистина уникална и грабваща вниманието бутилка. Името „Sexton“ произлиза от старата латинска дума „sacritanus“, което означава „пазител на свещени предмети“ и се използва за човека, който подготвя гробовете на мъртвите и последен ги изпраща към вечните им покои. Оттам идва и отличителният череп на бутилката. The Sexton е дързък и предизвикателен – предизвиква ни всеки ден да правим изборите, които ще превърнат живота ни в история, която си струва да се разкаже.

Резултат от комбинацията на старите ирландски традиции в уиски изкуството и съвременните експерименти в процеса на отлежаване, The Sexton ни представя една променяща и развиваща се Ирландия, която прекрасно улавя романтиката и стойността на миналото и оптимизма и креативността на бъдещето. Придобивайки изключителна дълбочина на вкуса от пропитите си с вино бъчви от Олоросо шери, това младо едномалцово уиски забележително балансира вкуса на богати, сушени плодове с леки, дъбови нотки и мек финал, който ни оставя с желание за още.

На чело на всичко това е мастър блендерът Алекс Томас – една от все още малкото жени в света на уиски майсторите, която усъвършенства своето изкуство вече 13 години. Нейният интерес към фазата на отлежаване от уиски процеса я кара да потърси идеалните шери бъчви, в които са създаде The Sexton. За тази достойна цел се използват само три съставки – 100% малцуван ечемик, мая и вода от Ирландия, но техниките за направата на ирландско едномалцово уиски и този така ключов момент на отлежаване правят The Sexton наистина специално. То отлежава в продължение на 4 години във внимателно избраните бъчви, за да се превърне в един нов и свеж вид едномалцово уиски, което е ярко и смело, но и с изключително достъпен вкус.

The Sexton прави нещата по свой собствен, неподражаем начин, за да отпразнува всички тези, които сами избират своя път и оставят отпечатък върху света.