Ново от дестилерията в Дъфтаун The Singleton Malt Master на българския пазар

Singleton Dufftown

С наследство от близо 200 години традиция и опит в създаването на перфектно балансирани едномалцови уискита, The Singleton наистина приема своето майсторство сериозно. Но това не го прави закостеняло или старомодно и със сигурност не го прави уиски, което може да бъде оценено само от опитни познавачи. Всъщност мисията на The Singleton е да бъде едномалцовото уиски, на което човек най-лесно може да се наслади, а портфолиото му съдържа изключително меки и достъпни произведения на уиски магията, които са идеални за нови почитатели.

The Singleton of Dufftown Malt Master е новото меко, пивко и достъпно предложение от Спейсайд. Майсторът на малца Крейг Уилсън собственоръчно е селектирал бъчвите от богатата колекция на дестилерията в Дъфтаун – създадена през 1896 г., за да произвежда отличително Спейсайд уиски, което комбинира богати, плодови и медни нотки. Новият The Singleton Malt Master отлежава в европейски и американски бъчви от вино, шери и бърбън, отличава се с меката си текстура и преобладаващо сладък вкус и е създадено за да привлече и заплени по-широка и съвременна публика.

Отличителната бутилка е вдъхновена от фласка от 19-ти век, изваяна от синьо стъкло, и включва номера на серията, подписа на майстора и вкусови характеристики, които да помогнат на консуматорите в навигацията на ширините и дълбочините на едномалцовото уиски. В тази естетически издържана бутилка The Singleton Malt Master крие аромата на свежи плодове с нотки на мед и ванилия, комбинирани със съвсем лек намек за дървена пепел в основата, и мекия, свеж и сладък плодов вкус с щипка бял пипер за финал.

Благодарение на тези деликатни и внимателно култивирани характеристики от Спейсайд, The Singleton Malt Master е перфектният вход към тайните на едномалцовите уискита за нови любители и още едно бижу в колекцията на дългогодишните ценители.