Skip to content
singleton-new-image

СЪЗДАДЕН С ЛЮБОВ КЪМ ВКУСА

В The Singleton сме вдъхновени от нашата любов и страст да правим перфектно балансирано, фино, но богато уиски, в което се влюбваш от първата глътка.

СЕМЕЙСТВОТО НА THE SINGLETON​

В The Singleton можем да предложим цял нов свят от малцове за изследване,
които са разнообразни по вкус, възраст и завършеност.

Приятен, лесен за пиене и достъпен сингъл малц с гладка текстура и преобладаващ сладък вкус.

Едно от най – фините сингъл-малц шотландски уискита, отлежало в Европейски и американски бъчви в продължение на 12 години.

Изключително балансирано 15 годишно малцово шотландско уиски със сладка плодовитост и перфектен завършек.

Богато и фино уиски с възхитителен вкус. Single Malt Scotch, отлежало в перфектния баланс на подбрани бъчви от европейски и американски дъб в продължение на 18 години, притежаващо уникален и дълбок кремов малцов вкус.

ВКУС

СЕМЕЙСТВО ПЪЛНО С ВКУС

Откъде да започнем? Ореховите зърнени нотки на небцето, свежите овощни плодове или тъмните карамелени нотки? Ще намерите всички в уникалното семейство на The Singleton. Всеки един член на семейството е перфектно балансиран, богат и мек. Родени фаворити, The Singletons имат качество, което експертите наричат „приветливо“: състоящо се от най – добрите, най – привлекателните и приятни аромати от спектъра на Single Malt Scotch Whiskey.

традиции

Дестилерия The Dufftown е построена близо до едноименния град през 1895г. До ден днешен се използва водата от оригиналния източник кладенецът на Highlandman и река Dullan. Към момента дестилерията е собственост на Diageo и разполага с 8 дестилационни казана с капаците 4,2 милиона литра, като повечето се използва за блендирани уискита като Johnnie Walker, Dewar’s и Bell, в които е най – голямата част от малцовите уискита, използвани за бленда. Именно тук се създава и The Singleton, като уискито не изневерява на стила на дестилерията и носи почерка й, а именно лесно за пиене още от първата глътка.

Крейг Уилсон

Мастър Дестилър на Дестилерия Дъфтаун

Като Мастър Дестилър за The Singleton Dufftown през последните 10 години, Крейг притежава докторска степен по дестилация на високо-алкохолни напитки и продължава да задълбочава своя опит и разбиране за вкуса на уискито.

„Дестилериите на The Singleton са класически примери за артистичността на дестилериите, произвеждайки прекрасни алкохоли, които наистина капсулират красотата и спокойствието на един от любимите ми райони на Шотландия“.