Семейство Шурлан от банатското село Нови Козарци започва да отглежда плодове в края на миналия век. В началото отглеждали плодове само за собствените си нужди и нуждите на местния пазар. С амбиция за развитие на бизнеса си, започнат да усъвършенстват и технология за приготвяне и производство на висококачествена домашна плодова ракия. През 2011г. малката семейна компания се превърща в сериозна дестилерия, която произвежда едни от най-добрите плодови ракии, които могат да се намерят на сръбския пазар днес.
Произвеждайки качествени плодове и плодови ракии в Банат, семейство Шурлан се стреми да разбие предразсъдъците, че това може да става само в Срем (северозападна Сърбия). Семейство Шурлан е пример за това как малките семейни фирми могат да прераснат в големи фабрики, запазвайки качеството, натуралността и оригиналния вкус на самия продукт. Спазвайки нормите на GAP и HACCP, с плана си за растеж, Шурлан е доказателство за това как трудът и постоянството могат да успеят и да насърчат малките компании да се борят за собствената си еманципация.
Шурлан започва своето съществуване като малка семейна плодова ферма, но днес е модерна дестилерия с напълно завършен производствен процес. Брандът е насочен основно към по-млада аудитория на възраст между 25 и 40 години, като предлага премиум продукти с гарантирано качество както на плодовете, така и на целия производствен процес. Като семейна дестилерия, Шурлан се отличава с ръчно изработени спиртни напитки, които са плод на дългогодишни традиции и внимание към детайла.
Консумацията на продуктите на Шурлан е подходяща при различни поводи. Те се съчетават чудесно с храна, особено със салати и предястия, и могат да бъдат консумирани както като аперитив, така и като диджестив или с кафе. В социалните мрежи компанията активно комуникира разнообразните възможности за консумация на своите продукти, насърчавайки употребата им при различни социални и кулинарни ситуации.