Volcan de mi Tierra е кръстен на истински вулкан, който се намира в низините на Халиско, Мексико. Преди 200 000 години вулканът изригнал, оформяйки земята и топографията на региона Халиско. Това изригване покрило района с богата вулканична почва, което го направило идеално място за отглеждане на синьо агаве. Пепелта на вулкана създала почва, богата на базалт и желязо, което придава на нашата текила своя характерен вкус.
Деликатен баланс между наследство и съвременност преобразява нашето агаве в текила.
Сложността на текилата Volcan de mi Tierra идва от смесването на отличителните вкусове на агавето от високите и ниските части, обединявайки най-доброто от двата региона в едно изключително питие. Както поколенията преди нас, ние чакаме и наблюдаваме как агавето се подслажда под слънцето.
След това, използването на mampostery фурна и бавното ферментиране в дървени резервоари, съчетани със съвременни технологии, създават текила с ненадминат вкус и аромат